klart.se

Sponsorer
Samarbetspartner
Välkommen till Skånes nyaste och fräschaste förening Tygelsjö BK/IBF!

Avslutning P07/08!
2016-05-12 22:26
Äntligen så kom torsdagen och det var dags för föräldrarna i P07/08-laget att få möta sina små skapelser. Med antagligen den högsta publiksiffran Tygelsjöborgen har haft under denna säsong med tappra 20+ åskådare så var stämningen på topp! Alla var taggade och redo för match!

I pojkarnas lag hade vi förstärkning av Super-Mackan som höll tätt bakåt. Henrik aka Läsk gjorde ingen imponerande match på avslutningen timmen innan med P09/10 så han blev bänkad. Då gick han istället över till föräldralaget som så snällt lät honom vara med en stund. Föräldralaget hade däremot förstärkning av Johan B aka Zorro som idag tyvärr glömde sin dräkt på kemtvätten. Han visade dock imponerande kunskaper kring att snurra bort motståndare, medspelare och sig själv. Läsk sprang mest runt och försökte sälja in Nocco-kylar hos föräldrarna. 

Mina fantastiska pojkar körde en snabb uppvärmning för att så snabbt som möjligt komma igång med matchen! Den återigen opartiske domaren, sekket och lagen var redo att mötas i säsongens mest spännande match! Domaren blåser igång matchen och iväg far pojkarna. Alla gick ut hårt och ökade. Det var en jämn match dagen till ära och vi kan förstå varför innebandy är en så fantastisk publiksport. Det är lägen åt bägge håll men till slut är det ändå föräldrarna som får in första målet. Pojkarna kontrar med att snabbt göra 1-1. Följt av 1-2 till föräldrarna som återigen reduceras till 2-2. I halvlek står det 4-5 till föräldrarna om jag inte minns helt fel. Men det var inget som gjorde att barnen deppade ihop. De visste att segern var inom räckhåll!

Efter lite energipåfyllning i form av godis och kaffe körde vi igång igen och barnen knackar enkelt in två snabba några minuter in i andra halvlek. 6-5 till barnen som föräldrarna efter mycket kämpande reducerar till 6-6. Det är kamp ända in i slutsekunderna. Med bara fjösiga 40 sekunder kvar lyckas barnen få in 7-6 målet. Föräldrarna försöker tappert att få in bollen i målet men grabbarna lyckas hålla tätt när klockan tjuter efter 40 spelade minuter. Pojkarna samlas i en stor segerklump på planen och en segervrål hörs långt ut på åkrarna i den lilla byn Tygelsjö. 

Det var en bra match med mycket snygg innebandy som vanligt och pojkarna visar upp sig från sin bästa sida. Trots lite brist på passningar av och till så visar de att de är snäppet vassare än deras gamla fossil till föräldrar.
Efter att ha tackat av varandra och en medaljutdelning så samlades föräldrarna i ett hörn för en snabb genomgång av vad som kan göras bättre till nästa gång. Föräldrarna fick även lite info inför nästa säsong.

Tyvärr kommer jag inte fortsätta som tränare för dessa underbara pågar heller så jag tackar även denna grupp för en helt underbar säsong. Info angående poolspel, ny tränare och träningstider kommer dyka upp här på sidan framåt hösten. 
För att fortsätta träna i Tygelsjö kommer ni att behöva gå in under "medlem" här på hemsidan och klicka in er på "ny medlem". Väl registrerade där kommer ni även få info via mail. 

Mycket stark insats idag från alla parter och jag hoppas nu att ni njuter ordentligt av sommaren och laddar upp inför en spännande säsong full av nya äventyr och utmaningar. 

Stort tack!

/ Coach
Träningsmatcher i grannbyn
2016-05-09 23:08
GAMEDAY!

Magnus Johansson som tränar IFK Klagshamn tog det fantastiska initiativet och bjöd in till träningsmatcher. Självklart var vi taggade på detta och det var inte svårt att skrapa ihop två lag till ett litet derby. Tyvärr har säsongen bestått av väldigt få matcher som endast inträffat ungefär en gång i månaden. Ännu färre för mina killar eftersom sammandragen ibland har krockat med min egen innebandy. Därför tar vi alla tillfällen vi kan i akt och spelar de chanserna vi får! Och det är vi väldigt glada över eftersom det är matcherna som är själva grejen. Att få göra mål, vinna, jubla tillsammans, deppa ihop som ett lag och möta andra innebandyspelare. Trots att vi prompt trycker på hur det viktigaste faktiskt är att ha roligt så är det inte heller så dumt att få göra mål. Det är rätt kul det också!

Det var i alla fall tio stycken brunbrända och energifylla tappra Tygelsjökämpar som dök upp i Klagshamns Sporthall strax efter 18. De var snabbt ombytta och klara och ute på planen. Handbollstjejerna hann knappt av planen innan sargen åkte upp och killarna undrade när matcherna skulle börja. Trots brist på boll och mål hade pågarna härjat runt på planen och var redan uppvärma och klara. Vi ställde upp med följande lag:

Dream Team 1: Mico, Gustav, Oskar, Lucas och Casper
Dream Team 1.1: Justus, Dunegård, Theo W, Quist och Rasmus

Så där var vi, fyra lag, två planer, 90 minuter att döda och inget att förlora. Så matcherna drog igång!

Det var fullt av rosiga kinder, snygga mål, jubel, bubblande skratt, finter, passningsspel som får A-laget att avundas, protester, hejaramsor, peppande föräldrar, rinnande svett, igen-immade glasögon, närkamper, dundrade anfall och försvarsspel som heter duga. Till och med lite blodvite efter en boll på läppen som kommer lämna en schysst fläskläpp efter sig. 

Det var fenomenalt att få vara i den här lilla bubblan där ingenting annat än matchen som spelades just nu spelade någon roll. Läxor, skoldraman och stökiga rum var något som fick vänta till senare för nu var det fullt ös och vinst som gällde! 

När matcherna var över var det tio slutkörda Tygelsjökämpar som vandrade ut från hallen. Det var en underbart bra tillställning och vi kunde inte varit mer nöjda. Så vi tackar Magnus och IFK Klagshamn för det fina initiativet och för att vi fick komma och besöka deras hall!

Nu är säsongens sista matcher spelade. Det är bara en tuff föräldramatch som väntar på torsdag under avslutningen! Alla tre knattelag i Tygelsjö avslutar sina säsonger denna veckan.

F06-08 kör sin avslutning på onsdag klockan 19.00-20.30 i Tygelsjö Sporthall.
P09/10 kör på torsdag 17-18 följt av P07/08 som kommer direkt efter mellan 18-19. Därefter kommer seniorerna och försöker ragga nyförvärv. Alla som vill närvara på avslutningarna är givetvis välkomna! Oavsett om ni vill känna lite på boll och klubba, har frågor kring nästa säsong eller bara vill hänga. Trevligt folk från våra dam- och herrlag kommer finnas på plats för mingel!

Tack för idag!

/ Coach
Nyheter från vår verksamhet
Damer Div2, 21/10 19:16 
Damer Div2, 16/10 13:15