klart.se

Samarbetspartner
Välkommen till Skånes nyaste och fräschaste förening Tygelsjö BK/IBF!

Oldboys/Oldgirls
2016-11-28 21:29
Hej!

Vi vill nu undersöka intresset för att börja spela oldboys eller oldgirls fotboll i Tygelsjö. Om du är en eldsjäl som känner att du verkligen vill få igång ett lag och tror dig kunna få ihop lag så samla gärna ihop er och hur många ni är ungefär och kontakta Kent Rickbo. Hans uppgifter hittar ni under kontakt här till vänster i menyn.
Avslutning P07/08!
2016-05-12 22:26
Äntligen så kom torsdagen och det var dags för föräldrarna i P07/08-laget att få möta sina små skapelser. Med antagligen den högsta publiksiffran Tygelsjöborgen har haft under denna säsong med tappra 20+ åskådare så var stämningen på topp! Alla var taggade och redo för match!

I pojkarnas lag hade vi förstärkning av Super-Mackan som höll tätt bakåt. Henrik aka Läsk gjorde ingen imponerande match på avslutningen timmen innan med P09/10 så han blev bänkad. Då gick han istället över till föräldralaget som så snällt lät honom vara med en stund. Föräldralaget hade däremot förstärkning av Johan B aka Zorro som idag tyvärr glömde sin dräkt på kemtvätten. Han visade dock imponerande kunskaper kring att snurra bort motståndare, medspelare och sig själv. Läsk sprang mest runt och försökte sälja in Nocco-kylar hos föräldrarna.

Mina fantastiska pojkar körde en snabb uppvärmning för att så snabbt som möjligt komma igång med matchen! Den återigen opartiske domaren, sekket och lagen var redo att mötas i säsongens mest spännande match! Domaren blåser igång matchen och iväg far pojkarna. Alla gick ut hårt och ökade. Det var en jämn match dagen till ära och vi kan förstå varför innebandy är en så fantastisk publiksport. Det är lägen åt bägge håll men till slut är det ändå föräldrarna som får in första målet. Pojkarna kontrar med att snabbt göra 1-1. Följt av 1-2 till föräldrarna som återigen reduceras till 2-2. I halvlek står det 4-5 till föräldrarna om jag inte minns helt fel. Men det var inget som gjorde att barnen deppade ihop. De visste att segern var inom räckhåll!

Efter lite energipåfyllning i form av godis och kaffe körde vi igång igen och barnen knackar enkelt in två snabba några minuter in i andra halvlek. 6-5 till barnen som föräldrarna efter mycket kämpande reducerar till 6-6. Det är kamp ända in i slutsekunderna. Med bara fjösiga 40 sekunder kvar lyckas barnen få in 7-6 målet. Föräldrarna försöker tappert att få in bollen i målet men grabbarna lyckas hålla tätt när klockan tjuter efter 40 spelade minuter. Pojkarna samlas i en stor segerklump på planen och en segervrål hörs långt ut på åkrarna i den lilla byn Tygelsjö.

Det var en bra match med mycket snygg innebandy som vanligt och pojkarna visar upp sig från sin bästa sida. Trots lite brist på passningar av och till så visar de att de är snäppet vassare än deras gamla fossil till föräldrar.
Efter att ha tackat av varandra och en medaljutdelning så samlades föräldrarna i ett hörn för en snabb genomgång av vad som kan göras bättre till nästa gång. Föräldrarna fick även lite info inför nästa säsong.

Tyvärr kommer jag inte fortsätta som tränare för dessa underbara pågar heller så jag tackar även denna grupp för en helt underbar säsong. Info angående poolspel, ny tränare och träningstider kommer dyka upp här på sidan framåt hösten.
För att fortsätta träna i Tygelsjö kommer ni att behöva gå in under "medlem" här på hemsidan och klicka in er på "ny medlem". Väl registrerade där kommer ni även få info via mail.

Mycket stark insats idag från alla parter och jag hoppas nu att ni njuter ordentligt av sommaren och laddar upp inför en spännande säsong full av nya äventyr och utmaningar.

Stort tack!

/ Coach